Roque 3-1 Honeycomb grid

Roque.2Eigenlijk hou ik ervan om enkel in natuurlijk licht mijn macrofoto’s te maken omdat ik dit simpelweg altijd het mooist gevonden heb. Ik kan bijna altijd zien als een foto is ingeflitst omdat er dan vaak een onnatuurlijke tint in het beeld komt.
Sinds kort ben ik aan het experimenteren met de Roque 3-1 Honeycomb grid in combinatie met kleurgels van lee die speciaal voor deze grid gemaakt zijn.

De Rogue Grid is een slim, compact honingraat-grid om meer controle te krijgen over het licht van de handflitser. Het bestaat uit twee stapelbare Grids waardoor er drie mogelijke lichtbundels te creéren zijn.
Een grid wordt gebruikt om precies het licht te laten vallen waar dat nodig is, zonder extra strooi-licht op de rest van het onderwerp te laten vallen. Door de grids te stapelen is zelfs een spot van slechts 16 graden mogelijk om ook de kleinste lichtaccenten aan te brengen.
De Rogue Grid is met bijna elke flitser te gebruiken. 

Hieronder een eerste experiment met de grid in combinatie met een rood filter. De eerste is genomen zonder grid op een bewolkte dag de tweede met de grid in combinatie met een roodfilter.

_FRA9574_FRA9577

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.