Over mij

 

foto-FrankMijn naam is Frank Jordan, geboren tijdens de winter van 1963 in Schiedam. Ooit ben ik begonnen te fotograferen met het Agfa-Clack cameraatje van mijn vader. Daarmee is de passie voor de fotografie begonnen, en na wat omzwervingen ligt mijn primaire interesse nu vooral bij vlinder -(macro) en landschapsfotografie. Als ik vlinders kan fotograferen krijg ik een soort tunnelvisie, andere onderwerpen interesseren mij dan ineens niet meer.

Vaak samen met mijn broer Gerard vertoef in graag in de natuur. Wij genieten hier enorm van. De natuur om ons heen inspireert eigenlijk altijd, iedere keer biedt het weer andere mogelijkheden. Denk aan licht, kleuren, lijnen, abstractie enz. Vooral vroeg opstaan en genieten van de stilte bij het eerste licht, dauw, nevel en de wereld om je heen tot leven zien komen is geweldig.

De vrije tijd die ik beschikbaar heb wordt vrijwel volledig besteed aan fotografie. Mijn vakanties worden tevens hierop afgestemd.

Hongarije, Alpen, Eifel etc, ik wil het eigenlijk allemaal gezien hebben, al is de vrije tijd natuurlijk beperkt. Een soortenjager ben ik niet echt, al kan een nieuw onderwerp mij wel prikkelen. Veel belangrijker vind ik het om een onderwerp zo mooi mogelijk in beeld te brengen, sfeer is daarbij voor mij heel belangrijk. Ik denk een eigen stijl te hebben ontwikkeld, en die wil ik tot in de puntjes uitwerken.

Qua materiaal is het eenvoudig. Mijn macro opnamen worden momenteel gemaakt met Nikon apparatuur met als accessoires een hoekzoeker, draadontspanner en een degelijk Gitzo statief. Die hebben mij in al die jaren nog nooit in de steek gelaten.

Geniet met volle teugen van elk moment, onze tijd op de planeet is beperkt.

Frank Jordan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vlinderfotografie